COLEGIUL ENERGETIC, Râmnicu Vâlcea

Acasă » Uncategorized » Un nou proiect european la Colegiul Energetic

Un nou proiect european la Colegiul Energetic

Colegiul Energetic este , în permanenţă, preocupat să ofere o dimensiune europeană şcolii, localităţii şi ţării noastre, fiind din nou beneficiarul unui proiect internaţional din cadrul programului Erasmus+ .

Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport pentru perioada 2014-2020. Acest program finanțează parteneriate transnaționale între diferite instituții de educație cu scopul de a construi punți între sistemul educațional și câmpul muncii, prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi.

În perioada 2015-2018, Colegiul Energetic se va implica într-un parteneriat strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul ”Learning platform: Young people Entrepreneurial skill development possibilities”/ ”Platformă de învățare: Posibilități de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor”, alături de școli din Letonia, Turcia, Spania și Croația.

Principalul obiectiv al proiectului este îmbunătățirea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor de 15-19 ani. Elevii și profesorii implicați vor realiza o platformă on-line de învățare care va oferi lecții interactive, jocuri, exerciții atractive, materiale utile în dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Prin activități practice, tinerii vor învăța despre economia modernă, cum să caute soluții, cum să inoveze, își vor îmbunătăți competențele de comunicare în limba engleză și competențele digitale. Ne propunem să organizăm activităţi care să aibă un impact deosebit asupra dezvoltării unor capacităţi noi, să exersăm responsabilităţi personale, la locul de muncă sau în cadrul comunităţii.

Este clar că cerințele pentru un învățământ de calitate s-au schimbat, învățământul secolului al XXI- lea este centrat pe competențe care să-i ajute pe elevi să-și dezvolte personalitatea și să-și găsească un loc de muncă, astfel încât să se integreze mai ușor în viața socială. Proiectul își propune să îmbunătățească accesul la educație, să-i motiveze pe elevi printr-un proces de învățare cât mai creativ şi inovativ, dar să creeze şi o legătură puternică între școală și viața reală, respectiv piața europeană de locuri de muncă.

Proiectul ”Learning platform: Young people Entrepreneurial skill development possibilities” este un vector real de promovare pentru Colegiul Energetic, un colegiu perfect adaptat la cerinţele unei societăţi în permanentă dezvoltare.

Coordonator, prof. Țenea Codruța Elena

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: