COLEGIUL ENERGETIC, Râmnicu Vâlcea

Acasă » Uncategorized » 18 martie 2016 – Un nou eveniment Erasmus+ la Colegiul Energetic

18 martie 2016 – Un nou eveniment Erasmus+ la Colegiul Energetic

Vineri, 18 martie 2016 la Colegiul Energetic, s-a desfășurat Conferința ”Antreprenoriatul în secolul XXI”, eveniment de popularizare a parteneriatului  strategic în domeniul școlar Erasmus+,  KA2, ”Learning platform: Young people Entrepreneurial skill development possibilities”/ ”Platformă de învățare: Posibilități de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor” (număr de referință: 2015-1-LV01-KA219-013417_3).collage_photocat

La eveniment au fost prezenți director CCD, prof. Tatiana Mărăndici, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean – inspector școlar pentru programe comunitare și proiecte educaționale, prof. Roxana Croitoru,  inspector școlar pentru activitate educativă formală și nonformală, prof. Gabriela Trăistaru, profesori de la Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab” – director adj. prof. Violeta Grecea, prof. Monica Popa și antreprenorii de succes Ionuț Budișteanu și Gheorghe Cioculeasa.

Conducerea Colegiului Energetic, prin domnul director prof. Dumitru Mătăcuță, a salutat  această manifestare considerând-o o oportunitate pentru elevi de a-și găsi o direcție în legatură cu viitorul lor profesional și o nouă dovadă a faptului că în această instituție de învățământ se face educație pentru viață. Doamna director adj. Mariana Marica a îndrumat echipa de elevi pentru realizarea firmelor de exercițiu, iar doamna director adj. Marilena Matei a avut inspirația să invite în mijlocul elevilor un model de reușită prin prezența domnului Ionuț Budișteanu.

Întâlnirea a debutat cu descrierea proiectului Erasmus+, prof. Codruța Elena Țenea a expus obiectivele proiectului, produsele finale și în special platforma de învățare pentru studiul economiei și educației antreprenoriale, eleva Emilia Stângaciu a prezentat activitățile locale derulate până în prezent de elevii de la Colegiul Energetic, apoi prof. Ana Maria Udrescu a punctat importanța antreprenoriatului în societatea actuală.

Elevii au avut șansa să descopere poveștile de succes a doi antreprenori.

Ionuț Budișteanu – cunoscut inventator și cum se autointitulează ”a maker for makers”, a început să producă roboți industriali profesionali chiar la Râmnicu-Vâlcea, într-un garaj și prin firma sa ,Visionbot, a onorat deja primele comenzi către clienții de peste hotare. Elevii au fost fascinați de viziunea și entuziasmul acestui tânăr care demonstrează că nu există limite ale imaginației și că totul este posibil.

Gheorghe Cioculeasa – antreprenor vâlcean cu peste 13 ani de experiență în domeniul tehnicilor de umbrire și automatizărilor, le-a transmis elevilor să aibă încredere în forțele lor și ideea că antreprenoriatul este la îndemâna oricui își urmează cu încăpățânare visele.

De la Colegiul Național de Informatică ”Matei Basarab”, elevii Larisa Tufeanu și elevul Mihnea Văduva (clasa a XII-a), iar de la Colegiul Energetic, elevii Narcis Manciu și Andrei Vîlculescu (clasa a XII-a) au prezentat firme de exercițiu, demonstrând creativitate și spirit antreprenorial.

Evenimentul a avut impact pozitiv asupra elevilor, dovadă fiind feed back-ul elevilor. Vlad Alboiu, elev în clasa a X-a A la Colegiul Energetic a spus:

” Mi-a plăcut foarte mult si am fost foarte încântat de cum a prezentat Ionuț, m-a făcut să mă gândesc la viitor, la viață și îi dau dreptate. Felicitări organizatorilor, a fost o zi de neuitat. Mi-ar plăcea să particip și în alte proiecte ca acesta, chiar dacă nu este timp, dar este o experiență unică. Felicitări dumneavoastră și tuturor participanților, ați fost minunați!”

Coordonator, prof. Codruța Elena Țenea și prof. Alina Cioculeasa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: