COLEGIUL ENERGETIC, Râmnicu Vâlcea

Acasă » Uncategorized » O nouă reuniune de proiect Erasmus+ la Colegiul Energetic, Rm. Vâlcea

O nouă reuniune de proiect Erasmus+ la Colegiul Energetic, Rm. Vâlcea

În perioada 21-25 noiembrie 2017, Colegiul Energetic a fost gazda reuniunii transnaționale din cadrul parteneriatului strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul ”Learning platform: Young people Entrepreneurial skill development possibilities”/ ”Platformă de învățare: Posibilități de îmbunătățire a competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor” (2015-1-LV01-KA219-013417_3). La activitățile desfășurate au participat 9 profesori din școlile partenere: LETONIA (coordonatorii proiectului), TURCIA, CROAȚIA, SPANIA.

pozzza

Principalul obiectiv al proiectului este îmbunătățirea competențelor antreprenoriale în rândul elevilor de 15-19 ani. Elevii și profesorii implicați realizează o platformă on-line de învățare care oferă lecții interactive, jocuri, exerciții atractive, materiale utile în dezvoltarea competențelor antreprenoriale. Prin activități practice, tinerii învață despre economia modernă, cum să caute soluții, cum să inoveze, își îmbunătățesc competențele de comunicare în limba engleză și competențele digitale.

Participanții au dezbătut progresul platformei de învățare și au evaluat utilitatea ei și după încheierea proiectului prin prezentarea unui raport, urmare a completării chestionarelor de către elevi.

Tema proiectului, una de actualitate, a prilejuit invitaților posibilitatea de a vizita Camera de Comerț și Industrie Vâlcea și companii de renume din județul Vâlcea ( “Vilmar” care produce si vinde o gamă diversificată de utilaje tehnologice și părți componente destinate industriei chimice, petrochimice, petrolului și a gazelor naturale, energetice, metalurgice, construcțiilor mecanice, prelucrării metalelor; “Sano Vita” producător și procesator certificat de autoritățile în domeniu pentru fabricarea produselor din cereale, a sucurilor din fructe și legume, a brânzei de soia, precum și depozitare, ambalare și comercializare produse alimentare; “Gammastil-remedii naturale” care comercializează o gamă largă de produse obţinute din plante medicinale şi aromatice, suplimente alimentare şi cosmetice.)

Partenerii Colegiului Energetic, alături de gazde au stabilit aspecte cu privire la site-ul proiectului, ETwinning, Mobility Tool, raportul final, certificate pentru elevii care au susținut examene pe platforma de învățare. De asemenea au avut loc activități de lucru în echipă despre piața muncii și despre modalitatea de realizare a planurilor de afaceri.

Activitățile proiectului, desfășurate Colegiul Energetic și la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” (unde a avut loc un workshop interesant – „Handmade by Ozana”, exemplu de bună practică în rândul tinerilor antreprenori), au fost urmate de un Concert susținut de elevii Liceului de Artă „Victor Giuleanu” .

Astfel, întâlnirea transnațională și-a atins obiectivele, activitățile desfășurându-se într-o atmosferă plăcută, toți participanții bucurându-se de timpul petrecut împreună și de informațiile împărtășite.

Schimbul de experienţă al profesorilor contribuie la crearea unui spaţiu european integrat al învăţământului și al interculturalității.

 

Prof. Codruța Țenea

Prof. Iuliana Simeanu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: