COLEGIUL ENERGETIC, Râmnicu Vâlcea

Acasă » Uncategorized » Elevi și profesori de la Colegiul Energetic au participat la o nouă reuniune Erasmus+ în Manfredonia, Italia

Elevi și profesori de la Colegiul Energetic au participat la o nouă reuniune Erasmus+ în Manfredonia, Italia

În perioada 18 – 24 martie 2018, un grup de 4 elevi ai Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea (Stroie Andreea, Țanu Daniela Margareta, Pătru Eduard, Băjan Andrei), însoţiţi de director prof. Simion Mihăiță Constantin și prof. Țenea Codruța Elena au participat  în Italia la o nouă reuniune a proiectului ERASMUS+ ”In A Far Away Land: Refugee Children”/ ”Undeva departe: Copiii refugiați” (2016-1-TR01-KA219-033904_2).

Activităţile principale s-au desfăşurat la școala LICEO A.G. RONCALLI din orașul Manfredonia, o şcoală cu tradiţie în privinţa derulării proiectelor europene. La reuniune au participat reprezentanți ai școlilor partenere – România, Italia, Turcia, Portugalia și Grecia.

poza

Scopul principal al întâlnirii a fost organizarea de activităţi de învăţare despre refugiaţi, o problemă actuală şi atât de controversată cu care se confruntă Europa din zilele noastre.

Obiectivele prevăzute în desfășurarea activităţilor au fost următoarele :

  • Sensibilizarea cu privire la criza refugiaților în Europa și dezvoltarea înțelegerii diferențelor culturale;
  • Promovarea echității, a coeziunii sociale, a cetățeniei active şi a toleranţei;
  • Dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi străine, sociale, civice, interculturale;
  • Dezvoltarea abilităților de prezentare și exprimare;
  • Participarea la activitățile de învățare (short term exchange);
  • Întâlnirea cu refugiați, cunoașterea poveștilor acestora și a măsurilor care se pot aplica pentru integrarea lor în societate;
  • Derularea concursului de artă și literatură la nivel de parteneriat;
  • Prezentarea activităților și produselor finale realizate până în prezent, conform graficului stabilit de coordonator.

Programul pregătit de gazde a fost extrem de diversificat, îmbinând vizite educaționale (Liceo A.G. RONCALLI, orașul Manfredonia – catedrala, castelul, zona centrală, activitatea peddy paper cu elevii), workshop-uri în care fiecare țară a prezentat diferite materiale (poezii, povestiri, postere, desene, prezentări, filme, activității și jocuri cu elevii), festivități (premierea lucrărilor câștigătoare într-o ceremonie la care au participat și părinții elevilor italieni), întâlniri cu organizații de caritate (Crucea Roșie, Casa della Carita),  dar și vizite culturale – Pompeii, Monte Sant’ Angelo.

Un moment important l-a constituit vizita la Casa della Carita, unde elevii și profesorii au interacționat cu refugiați din Nigeria. Au aflat povești de viață, au socializat, au povestit, au discutat despre situații cu care aceștia s-au confruntat, astfel au avut ocazia să conștientizeze situația refugiaților, au realizat importanța voluntariatului, au dat dovadă de empatie, au înțeles cât de importantă este pacea.

Vizitele culturale la Pompeii și Monte sant’Angelo s-au împletit armonios cu celelalte activități din proiect. Reuniunea de proiect și-a atins obiectivele, toți participanții bucurându-se de timpul petrecut împreună și de informațiile împărtășite.

Prof. Simion Mihăiță Constantin

Prof. Țenea Codruţa Elena

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: