COLEGIUL ENERGETIC, Râmnicu Vâlcea

Acasă » Uncategorized » Ultima reuniune de proiect ”In A Far Away Land: Refugee Children”

Ultima reuniune de proiect ”In A Far Away Land: Refugee Children”

”In A Far Away Land: Refugee Children”/ ”Undeva departe: Copiii refugiați”

În perioada 2016-2018, Colegiul Energetic Rm. Vâlcea s-a implicat într-un parteneriat strategic în domeniul școlar – KA2, prin proiectul ”In A Far Away Land: Refugee Children”/ ”Undeva departe: Copiii refugiați” (2016-1-TR01-KA219-033904_2), alături de școli din TURCIA, PORTUGALIA, SPANIA, ITALIA, GRECIA.

tr3

În perioada 30 mai-3 Iunie, 2018 a avut loc ultima reuniune de proiect în țara coordonatoare, Turcia. Echipa Colegiului Energetic a fost reprezentată de un număr de 8 cadre didactice.

Activitățile și discuțiile au vizat promovarea imaginii țărilor, a localităților/regiunilor și a instituțiilor școlare partenere în cadrul proiectului, conștientizarea crizei refugiaților în Europa, familiarizarea cu particularitățile sistemului educațional din țara gazdă, dezvoltarea competențelor sociale și lingvistice precum și diseminarea activităților parcurse pe perioada desfășurării proiectului:filme scurt metraj, concursuri, prezentări, mese rotunde, conferințe, ateliere de lucru, cursuri online, redactarea revistei proiectului.

Echipele de proiect participante au avut oportunitatea de a vizita o organizație non-guvernamentală care oferă servicii de sprijin și consultanță de specialitate pentru copiii refugiați din Siria și de a discuta aspecte legate de problema imigranților în Europa. Au fost efectuate vizite la școala parteneră liceul Ҫakmakli Anadolu Lisesi, Istanbul și la Inspectoratul Teritorial Școlar.

Diversitatea culturală a fost remarcată în mod deosebit prin obiectivele turistice încărcate de istorie și frumusețe locală: Palatul Topkapî, Sultanahmet, Muzeul Sfânta Sofia, Marele Bazar.

 

Prof. Simeanu Iuliana, Colegiul Energetic


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: