COLEGIUL ENERGETIC, Râmnicu Vâlcea

Acasă » Comenius Biodiversity

Comenius Biodiversity

În perioada 2013-2015, Colegiul Energetic, Râmnicu Vâlcea derulează Proiectul multilateral Comenius ”A Statistic and Scientific Research on Biodiversity/ Cercetare științifică și statistică a biodiversității”, în parteneriat cu I.E.S. Manuel de Falla- Puerto Real – Spania, Valkas Gimnazija – Valka – Letonia, Istituto D’Istruzione Superiore ‘Sandro Pertini’ – Camposampiero – Italia, H.O.V.Alemdag Tunc Capa Anadolu Lisesi – Istanbul – Turcia.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Sectorial Comenius, parte a Programului Învățare pe tot Parcursul Vieții și este coordonat de Ţenea Codruţa Elena, profesor de informatică la Colegiul Energetic, în proiect fiind implicată conducerea, precum și cadre didactice din cadrul catedrelor de matematică, informatică, biologie, geografie și limba engleză.

ssrb.iesmanueldefalla.es

Deoarece în ultimii ani asistăm la o lipsă de interes a elevilor față de științe, proiectul își propune să promoveze o nouă abordare a acestor discipline, prin crearea unor situații reale de cercetare. Profesorii și elevii vor realiza activități în natură, excursii cu scopul de a colecta informații reale despre biodiversitate, urmând să le prelucreze folosind instrumente matematice și digitale.

Proiectul își propune să crească interesul elevilor în utilizarea matematicii în viața de zi cu zi prin utilizarea noilor tehnologii. De asemenea, prin experiențe reale de cercetare se cultivă o atitudine responsabilă fată de mediu la nivel local, național și global, se dezvoltă grija pentru biodiversitate, utilizându-se cunoștințe de statistică pentru analiza și interpretarea rezultatelor.

Pe parcursul celor doi ani de proiect, elevii vor participa la diferite activități în natură, la work-shop-uri, vizite, prezentări și vor crea diferite materiale reprezentative pentru proiect – pagina web a proiectului, dicționar de termeni despre biodiversitate, chestionare, studii statistice, articole în revista proiectului, prezentări și rapoarte, expoziții, concursuri, ghid despre desfășurarea activităților de cercetare.

Impactul proiectului se dorește a fi unul pozitiv, prin creșterea valorii europene a instituției școlare și a comunității locale.

Prezentarea proiectului:

AStatisticAndScientificResearchOnBiodiversity

https://guidebiodiversity.wordpress.com/ (Ghidul realizat de echipa Colegiului Energetic)

Coordonator, prof. Codruța Elena Țenea


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: